İmplant

İmplantlar, dişlerini kaybeden hastaların çene kemiği içine operasyonla yerleştirilen saf titanyum ya da titanyum alaşımlarından yapılmış metal yapılardır. İmplantlar tek veya çok sayıda diş eksikliklerinde veya ağızdaki tüm dişsizlik durumlarında dişsizliğin getirmiş olduğu fonksiyonel ve estetik sorunların ortadan kaldırılmasını sağlarlar. Yapılan implantların üzerine uygulanan protezler de bu konudaki çözümün son aşamasıdır.

 

Dental implantın başarısında doğru teşhis, uygun boyut ve şekildeki implantın seçimi ve cerrahi teknik çok önemlidir. Doğru teşhis ve uygun implant seçimi hastanın 3 boyutlu çene görüntüleri incelenerek yapılmalıdır. Aynı zamanda cerrah tarafından yapılan klinik inceleme de çok önemlidir.

Uygun implant ve uygun teknik seçiminden sonra cerrahi işleme geçilebilir. İmplant gerekliliğinde yerleştirmeye uygun miktarda kemik varsa uygulanacak kişinin genel sağlığıyla ilgili sorun olup olmadığıda araştırıldıktan sonra implant uygulaması yapılmalıdır.

Video Xive Implant Uygulaması

İmplant cerrahisine klinik ortamında, lokal anestezi yapılarak başlanmaktadır. Lokal anesteziye ek olarak, birden çok işlemin aynı anda yapıldığı durumlarda, cerrahiden endişe duyan hastalarda veya cerrah tarafından tercih edilen zamanlarda bilinçli sedasyon işlemi uygulanabilir.
Alt çenede uygulanan implantlardan sonra 3, üst çenede uygulanan implantlardan sonra ise 4 ay beklenmekte , ardından protez aşamasına geçilmektedir.

Implant çene kemiğinin erimesinin önüne geçer. Komşu dişlerin köprü tedavisinde olduğu gibi kesilmesine gerek kalmaz. Komşu dişlerin doğal yapısı korunmuş olur . Hasta implantı ve üzerindeki kaplamayı kendi dişiymiş gibi hisseder. Ön bölgelerde uygulanması başlıca estetik , çiğnerken kesme,koparma gibi hareketlerin yapılabilmesi, arka bölgelerde uygulanması ise sağlıklı ve etkili bir beslenme yapılabilmesini sağlar. Çene kemiğinin korunması beraberinde kemiğe komşu diş etinin korunmasını sağlar. Hareketli protez kullanan hastalara implanttan yaralanılarak yapılan hareketli protezler, takıp çıkarma konforu, çiğneme, beslenme ve konuşmanın etkin yapılabilmesi bakımından çok avantajlıdır.